top of page

Pick-up Award 2024

Feb 17

2 min read

0

27


A Ford Ranger és a Volkswagen Amarok megosztva nyerte el az International Pick-up Award 2024 címet.

 

A  Ford Pro  és a Volkswagen Haszonjármű  ágazata immáron harmadik alkalommal zsebelte be a preztizs értékű trófeát, most először azonban közösen, amikor együtt indultak októberben az Athénban rendezett megmérettetésen. November 22-én,  Lyonban, a Solutrans 2023 gálabanketten történt a bejelentettés, ettől számítva egy évig büszkélkedhetnek a győztesek kiadványaikban, kommunikációikban a kitüntető címmel. Ez egyben mérföldkő is  a 2010-ben alapított díj történetében, eddig nem  jelentettünk be ilyen módon győztest.

 

„A  Görögországban megtartott IPUA 2023 grupptesztet követően lehetetlen volt elválasztani egymástól a két modellt, mivel az új Ranger és  Amarok a két vállalat közösen fejlesztése. A Ford dél-afrikai gyárában készülnek a következő éveket meghatározó, amerikai stílusjegyekkel rendelkező járművek.  Bár együttműködési projektről van szó, mindkét  gyártónak sikerült megőriznie egyéniségét,  vezetési karakterét, amiről majd a vásárlók is tanúbizonyságot tesznek” – magyarázta a zsűri döntését Jarlath Sweeney, az IPUA zsűri elnöke.

 

A Ford Pro esetében a Solutrans gála azért is különleges volt, mert a Ranger mellett a Custom is a dobogó felső fokára léphetett, megismételve  2020-as bravúrt.



A duplázás kapcsán Hans Schep, a Ford Pro Europe vezérigazgatója így nyilatkozott: „Örülünk, hogy az IPUA zsűrije harmadik alkalommal is elismerte a Ford Rangert, ami bizonyítja tartós vonzerejét. mint Európa kedvenc pickupja az elmúlt nyolc évben. Az új Ford Ranger az eddigi legátfogóbb sorozatválasztékkal rendelkezik, és nem csak a munkához, de a szabadidő eltöltéséhez is kifinomultságot és terepképességet kínál.”

Hasonlóan elégedetten nyilatkozott Karl Bernqvist, a Volkswagen haszongépjármű ágazat márkaigazgatóságának tagja is: „Az Amarok egy olyan pick-up, amely megbízható teljesítményt nyújt mind a közúton, mind pedig terepen. Mindkét  tulajdonsága  meggyőzte a zsűrit. A mostani díj odaítélése azt jelenti, hogy az Amarok mindössze 14 éves gyártási ideje alatt háromszor nyert aranyat. A díj elnyerése a Volkswagen  teljes  haszongépjárműves  csapatának a munkáját  dicséri Köszönetet érte!”

 

 IVOTY Ltd., www.van-of-the-year.com; jarlath@fleet.ie

Feb 17

2 min read

0

27

bottom of page